HTC Vive huren

Bij VR-House huur je voordelig de HTC Vive virtual reality bril inclusief controllers, koptelefoon, opstelling voor de bewegingssensors en indien gewenst een PC speciaal voor Virtual Reality Games. Met deze VR bril kun je niet alleen 360 graden om je heen kijken, maar ook bewegen door de virtuele wereld, door de bijgeleverde bewegingssensors!

htc vive huren

Bewegingsvrijheid

Door de loopvrijheid krijgt de gebruiker helemaal het gevoel dat hij of zij zich in de virtuele wereld bevindt. De HTC Vive gaat daarmee een stap verder dan de meeste andere virtual reality brillen.

Nauwkeurige besturing

Objecten oppakken, verplaatsen of gebruiken is geen enkel probleem met de HTC Vive. Door de bijgeleverde draadloze controllers is het mogelijk om je handen te gebruiken in de virtuele wereld.

Geweldige graphics

De headset is voorzien van 32 sensoren, realiseert een zichtveld van maar liefst 110 graden en heeft een zeer hoge framerate en resolutie. Hierdoor zijn de beelden van hoge kwaliteit en zeer realistisch!

Computer gestuurd

Doordat de VR bril wordt aangestuurd door een krachtige computer kunnen er zware applicaties en games worden afgespeeld. Verplaats jezelf in een virtuele keuken, ga aan de slag als automonteur of verdedig jezelf tegen zombies!

Bekijk de mogelijkheden

Specificaties HTC Vive

De HTC Vive is een virtual reality bril ontwikkeld door HTC en Valve. Het unieke aan deze VR bril is de “room scale” technologie die het mogelijk maakt om een fysieke ruimte om te toveren tot een virtuele 3D omgeving. Hierdoor kan de gebruiker rondlopen in de virtuele wereld en objecten vastpakken en verplaatsen met behulp van controllers. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de HTC Vive wordt geleverd samen met twee bewegingscontrollers en twee infraroodsensoren. Daarnaast is er voor de VR bril een krachtige computer nodig om de sensordata te verwerken en de applicaties af te spelen.

Verder heeft de HTC Vive een framerate van 90 frames per seconde en maakt gebruik van twee OLED displays met ieder een resolutie van 1080×1200. Samen zorgen deze displays voor een gezichtsveld van maarliefst 110 graden. Verder is de set uitgerust met meer dan 70 sensoren waaronder een accelerometer, gyroscoop, front camera en lasersensoren voor positiebepaling.

htc vive controlers

HTC Vive bewegingsruimte

Voor het maken van het speelgebied voor de HTC Vive is er een vrije ruimte nodig van minstens 1,5 bij 2 meter. De maximale speelruimte is ongeveer 4,5 bij 4,5 meter en daarmee ongeveer 20 vierkante meter. Het speelgebied wordt afgebakend door twee basisstations (sensoren) die de bewegingscontrollers en de VR bril in de gaten houden. De HTC Vive is uitgerust met een beveiligingssysteem om te voorkomen dat de gebruiker zich buiten het afgebakende gebied bevindt of tegen een object aanbotst. Een front-camera op de VR bril zorgt er namelijk voor dat er dan een waarschuwing in beeld verschijnt.

Wil je nog meer bewegingsvrijheid? Kies dan voor de HTC Vive met de draadloze adapter. Hiermee ben je niet meer aan de computer verbonden met een draad en ben je nog vrijer in de virtuele wereld. De HTC Vive wordt niet standaard geleverd met de draadloze adapter.

htc vive installatieruimte
htc vive speelruimte

Hoe werkt de HTC Vive?

Stap 1: Kies een geschikte locatie

Kies een ruimte van minimaal 1,5 bij 2 meter en zorg ervoor dat de VR ruimte vrij is van objecten.

Stap 2: Installeer de basisstations

Plaats de basisstations op twee tegenoverstaande hoeken van het speelveld. Plaats ze bijvoorbeeld bovenop een kast of schroef ze op de bijgeleverde statieven.

Stap 3: Verbind met de laptop

Verbind de headset met de PC. Zorg ervoor dat de computer voldoet aan de minimale systeemeisen en de benodigde software geïnstalleerd heeft.

Stap 4: Verbind de controllers

De controllers verbinden automatisch bij het aanzetten met de headset van de HTC Vive.

Stap 5: Configureer de headset

Stel de hoofdband van de headset comfortabel in en verstel de lenzen voor een optimaal beeldresultaat.

Zet de HTC Vive in op jouw evenement!

Eenvoudig de HTC Vive huren

Bij VR-House kun je VR brillen huren zonder gedoe. Nadat wij de beschikbaarheid van de HTC Vive en eventueel onze VR PC en professionele assistentie hebben gecontroleerd sturen wij je de huurovereenkomst toe. Hierin staan netjes alle voorwaarden van het huren vermeld. Nadat wij deze ondertekend van je hebben ontvangen zorgen wij ervoor dat HTC Vive minstens één dag voor de huurperiode klaarstaat bij ons kantoor of afgeleverd wordt. Vervolgens kun je de gehele huurperiode onbeperkt gebruik maken van de HTC Vive. Aan het einde van de huurperiode kun je HTC Vive weer bij ons langs brengen of door ons laten ophalen. Zodra wij de HTC Vive weer in originele staat hebben ontvangen versturen wij de factuur.

 • Aanvraag beschikbaarheid

  Vraag eenvoudig de beschikbaarheid van de HTC Vive aan door te bellen of mailen.

 • Digitale huurovereenkomst

  Als de datum bekend is, sturen wij een digitale huurovereenkomst op. Zodra deze ondertekend is, is de huur al definitief!

 • Levering

  Wij zorgen dat de HTC Vive met eventuele computer, een dag voor de huurperiode klaar staat op ons kantoor in Utrecht. Uiteraard kunnen wij de HTC Vive ook langs komen brengen.

 • Huurperiode

  Tijdens de gehele huurperiode kan je ongelimiteerd gebruik maken van de HTC Vive. Uiteraard zijn wij altijd te bereiken als er iets niet lukt. Wel zo fijn.

 • Retourneren

  De dag na de huurperiode, kan je de spullen terug komen brengen naar ons kantoor.

 • Achteraf betalen

  Zodra wij de Vive weer in goede staat retour hebben ontvangen, sturen wij de factuur.

“Wij zijn erg tevreden over VR-House. Een jong en fris bedrijf dat met je meedenkt en erg flexibel is!”Aurobindo
“Goede samenwerking, prima bereikbaar en snelle reactie!”Onderwijslab FT

Kosten HTC Vive huren

High-end Virtual Reality laptop

€199*

Voor één dag
 • Speciale VR gaming laptop
 • NVIDIA GeForce GTX 1070
 • Intel Core i7 + 16GB RAM
 • Professionele assistentie mogelijk (€25/uur)

De HTC Vive zonder laptop huren is ook mogelijk:
Is jouw computer goed genoeg?

Dit download een bestand dat jouw PC specificaties checkt

*Kosten per dag gaan omlaag naarmate de huurperiode langer is, prijzen zijn exclusief BTW.

Uitstekende service

Persoonlijk contact

Snelle levering

Bijgeleverde reinigingsdoekjes

Full service

HTC Vive wireless adapter

Wil je nog meer ondergedompeld worden in Virtual Reality? Kies dan voor de HTC Vive draadloze oplossing. Met deze adapter is de HTC Vive niet meer met kabels verbonden aan een computer maar gaat alles draadloos. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid en een betere Virtual Reality ervaring.

De HTC Vive wordt niet standaard geleverd met de draadloze adapter. Wil je hier van gebruik maken laat het ons dan weten bij je aanvraag.

Neem nu contact op
htc vive wireless adapter huren

Professionele assistentie nodig?

Laat ons het complete Virtual Reality gedeelte uitvoeren zodat je hier geen enkel probleem mee hebt!

Meer informatie

Wat krijg je allemaal geleverd?

Bij de HTC Vive VR-headset worden een aantal accessoires bijgeleverd:

2x Bewegingscontroller
2x Basisstation
1x Synchronisatiekabel
1x Link box
1x Hdmi-kabel
1x Usb-kabel
1x Koptelefoon
1x Aansluitadapter voor VR-headset
2x Manfrotto 5001B lampstatief (max 225cm)
2x Ball head voor vastschroeven basisstation op statief

Optioneel: HTC Vive wireless adapter

Specificaties van de Virtual Reality Laptop:

Processor: Intel Core i7 7700HQ
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1070
RAM geheugen: 16 GB DDR4
Opslag: 256 GB SSD + 1TB HDD
Scherm: 15,6 inch
USB 3.0: 4x
USB 3.1: 1x
HDMI: 1x
Mini displayport: 1x

Een mini displayport naar HDMI kabel (2m) wordt standaard meegeleverd bij iedere laptop. Zo kun je je Virtual Reality ervaring delen door het op een groot scherm te laten zien.

Basisstation HTC Vive

Bij het huren van de HTC Vive worden statieven geleverd voor het plaatsen van de basisstations

Applicaties en games voor de HTC Vive

Applicaties en games voor de HTC Vive kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd op de PC vanuit de Store van Steam en Viveport. Hier kunnen zowel gratis als betaalde games en applicaties worden gedownload. Wanneer je de HTC Vive huurt bij VR-House kun je kosteloos gebruik maken van de applicaties en games welke wij reeds op ons account geïnstalleerd hebben! Ben je opzoek naar een specifieke applicatie? Laat het ons weten!

 

Adventure games

Shooter games

Multiplayer games

Educatieve applicaties

Creatieve applicaties

Business applicaties

Neem vrijblijvend contact op!

  HTC Vive  
  VR laptop  
  Wireless adapter  
  Installatie op locatie door VR expert
  Assistentie tijdens een evenement*

Liever even bellen?
+32 78 48 20 52

Of stuur een e-mail
info@vr-house.be